Main menu

Saltele hidroponiceSALTEAUA HIDROPONICA DIN PERLIT EXPANDAT

Este un substrat de cultura, care inlocuieste complet solul, destinat culturilor hidroponice de plante, in sere de legume, sere horticole etc., dotate adecvat acestor tipuri de culturi.

Produsul este realizat din perlit expandat ( expanded perlite )  invelit intr-un material permeabil,  din geotextil, care la randul lui este introdus intr-un ambalaj impermeabil, etans, din polietilena triplu-stratificata, colorata in masa, neagra la interior si alba in exterior.

Ambalajul dublu asigura existenta permanenta a unui strat de aer intre cele doua straturi de material oferind, la costuri inferioare, conditii cel putin similare de aerare dar si de umectare a radacinilor,  cu cele asigurate de placile din vata minerala de tip Rockwool .

Avantajele perlitului expandat in comparatie cu vata minerala de tip Rockwool :
- o capilaritate superioara care asigura mentinerea cu usurinta a unei umiditati optime in jurul radacinilor
- asigurarea unei aerari superioare a radacinilor spre deosebire de vata minerala care se imbiba cu apa in proportie de peste 85% ramanand astfel foarte pitin spatiu pentru aerul necesar  dezvoltarii radacinilor
- asigura o umiditate constanta spre deosebire de vata minerala unde umiditatea fluctueaza de la prea umed ( dupa umectare) pana la prea uscat ( inainte de umectare)
Aceste avantaje conduc la realizarea unor productii mai mari pe substratul din perlit dacat pe substratul din vata Rockwool ( ex. :  productia de tomate este cu 7 % mai mare ).  
   
Dimensiunile aflate in productia curenta sunt :  100 cm x 20 cm x 6 cm.
 Plantele se insamanteaza sau se planteaza in saltele  alimentate de   instalatii de irigare specifice, unde se vor dezvolta pana la maturitate.
 Aceasta tehnologie asigura obtinerea unor recolte de 5 pana la 6 ori mai mari dacat in cazul culturilor realizate pe sol natural.
 Dupa recoltare saltelele hidroponice se inlocuiesc ( unele culturi permit reutilizarea, pentru inca un ciclu de cultura ).
 Dupa desfiintarea culturii, continutul saltelelor ( perlitul expandat inradacinat) poate fi imprastiat, fara nici un impediment de ordin ecologic, pe terenurile agricole deschise sau acoperite, pentru imbunatatirea calitatii solurilor.

DEPOZITARE 
-  In ambalaj original nedeschis, ferit de umiditate, in stive cu inaltimea maxima de 2,5 m.

MENTIUNE 
Producatorul este in masura sa execute saltele hidroponice, de dimensiuni diverse, umplute cu sorturile de  perlit expandat cerute de beneficiar